IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Японски съд конфискува гаранцията от 13,8 млн. долара на Гон

Ливан и Япония нямат подписано споразумение за екстрадиция, така че Токио не може да поиска връщането на автомобилния магнат

19:41 | 31.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс, архив</p>

Снимка: Ройтерс, архив

Японски съд нареди да бъде конфискувана съдебната гаранция от 1,5 млрд. йени 1(3,8 млн. долара), внесена от бившия ръководител на Renault - Nissan - Mitsubishi Карлос Гон, който днес избяга в Ливан, предаде ТАСС. Гаранцията беше внесена след поставянето му под домашен арест през април.

По-рано Гон потвърди, че е избягал от Япония в Ливан, по думите му за да избегне несправедливостта на японското правосъдие.

Ливан и Япония нямат подписано споразумение за екстрадиция, така че Токио не може да поиска връщането на автомобилния магнат, съден за финансови злоупотреби, съобщи Франс прес, позовавайки се на съдебен източник.

Източник на агенцията от ливанското министерство на външните работи увери, че засега не е получено искане от Япония относно Гон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още