IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Японският съд отново остави Гон в ареста

Някога силно уважаваният мениджър е заплашен от от лишаване от свобода за срок от няколко години

16:08 | 12.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Карлос Гон. Снимка: архив Ройтерс</p>

Карлос Гон. Снимка: архив Ройтерс

Окръжният съд в Токио удължи ареста на бившия президент на Nissan Карлос Гон с осем дни. Така прокурорът вече има време до 22 април да повдигне официално обвинения или отново да освободи бившия топ мениджър. Без решението на съда задържането му щеше да приключи в неделя предаде ДПА.

Гон бе арестуван отново миналата седмица. Той е обвинен, че е ощетил Nissan с 5 млн. долара за период от две години и половина, като се е обогатил лично. Едва в началото на март Гон беше освободен под гаранция след повече от 100 дни арест. В този случай той бе обвинен във финансово нарушение в Nissan. Също така се твърди, че е декларирал погрешно  доходите си.

Някога силно уважавания мениджър на алианса от Renault, Nissan и Mitsubishi е заплашен от лишаване от свобода за срок от няколко години в Япония. В четвъртък адвокатите на Гон се оплакаха пред Ройтерс, че с новия арест прокурорите възнамеряват да прекъснат подготовката им за защитата и да изтръгнат признания от обвиняемия.

В допълнение, тази стъпка била „нехуманна", тъй като лечението на хроничното бъбречно заболяване на Гон е прекъснато.

В документацията има и обвинения от съпругата на Гон Карол. Тя е била претърсвана няколко пъти, трябвало е да оставя вратата на банята отворена, когато е ходила до тоалетна, а докато си е вземала душ е била придружавана от жена следовател. Всичко това я е карало да се чувства унижена, сочат документите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още