IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индийската Tata разкри новия си кросовър

Серийният модел Hexa се задвижва от 2,2-литров турбодизел

17:21 | 06.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Tata</em></p>

Снимка: Tata

Индийската автомобилна компания Tata представи на автосалона в Ню Делхи новия си кросовър с името Hexa. В неговата основа е едноименният концепт, показан на автосалона в Женева преди година.

Всъдеходът е изграден на модернизираната платформа, която индийският производител използва и за другия си кросовър – Aria. Дължината на Hexa е 4764 мм, широчината – 1895 мм, а височината – 1780 мм. Разстоянието между двете оси достига 2850 мм. 



Задвижването на модела е поверено на 2,2-литров турбодизел, със 154 к.с. и 400 Нм въртящ момент. Клиентът ще може да избира между 6-степенна механична скоростна кутия и автомат със същия брой предавки. За автомобила е достъпна и система с 4 режима за работа на агрегата - Automatic, Comfort, Dynamic и всъдеходен Rough Road.

В оборудването на кросовъра са включени светодиодни светлини, мултимедийна система Harman с 5-инчов дисплей, електрическо регулиране на седалката на шофьора в 8 позиции, аудиосистема JBL с 10 тонколони и специална система за настройка на осветлението в салона, която е достъпна в 8 различни цвята.

Продажбите на Tata Nexia стартират в Индия в началото на април. Началната цена на модела е 19 200 долара, а версията с най-високо оборудване ще струва 26 611 долара. Като главни конкуренти производителят е посочил Mahindra SsangYong Rexton, Chevrolet Captiva и Hyundai Santa Fe.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:47 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още