Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Infineon откри нов завод за чипове в Австрия по-рано от очакваното

Съоръжението ще произвежда 300-нанометрови пластини и ще прибави около 2 млрд. долара към годишните приходи на компанията

Infineon откри нов завод за чипове в Австрия по-рано от очакваното

Главният изпълнителен директор на Infineon Technologies Райнхард Плос (вляво), австрийският канцлер Себастиан Курц (в средата) и ръководителят на бизнеса на компанията в Австрия Сабине Херличка (вдясно) по време на церемонията по откриване на новото съоръжение. Снимка:  Akos Stiller/Bloomberg

Германският разработчик на чипове Infineon Technologies откри завод в Австрия на стойност 1,6 млрд. евро, с което цели да подсили своите производствени операции, за да отговори на засилващото се търсене на полупроводници за автомобилната индустрия, съобщава Ройтерс.

Съоръжението ще произвежда компоненти и за центровете за данни, както и за сектора на възобновяемата енергия. 

Още по темата

Заводът на Infineon във Филах е готов три месеца по-рано от първоначалните планове, като съоръжението ще произвежда 300-нанометрови пластини, по-тънки от човешки косъм. Обектът ще работи в тандем с фабриката на компанията в Дрезден, Германия, като се очаква  приходите да нараснат с 2 млрд. евро, посочва доставчикът.

„Новият завод е крайъгълен камък за Infineon и откриването му е много добра новина за нашите клиенти“, изтъква изпълнителният директор Райнхард Плос по време на церемонията по откриването на съоръжението, на която присъстваха австрийският канцлер Себастиан Курц и еврокомисарят по въпросите за вътрешния пазар Тиери Бретон.

Infineon увеличава производствения си капацитет в момент, когато глобалните вериги на доставка на полупроводници са подложени на изключително напрежение, а повечето водещи автомобилни концерни са принудени да спрат производството поради недостига на жизненоважните чипове.

Самата Infineon се сблъска с проблеми при изпълнението на своите поръчки и доставки, след като някои американски щати бяха ударени от екстремно застудяване, а новите огнища на коронавируса прекъснаха временно производството в Малайзия.

Добавеният производствен капацитет във Филах ще обслужва нарастващото търсене на електрически превозни средства, центровете за данни и съоръженията за вятърна и слънчева енергия.

Анализаторите обаче предупреждават, че заводът няма да успее веднага да облекчи недостига, наблюдаван в глобален план.

Според Плос цените на силициевите чипове ще нараснат значително. Според него е от съществено значение производителите от сектора да покрият разходите за инвестиции, за да посрещнат нарастващото търсене.

"Очакваме значително увеличение на цените", споделя Плос, добавяйки , че производителят на чипове няма да продава на предложилия най-добра оферта, когато клиентите са готови да плащат астрономически цени. „Ние сме надежден партньор, когато нещата са във възход или се сриват“, изтъква той.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
За електромобилите софтуерът ще е много важен, а това е добра новина за България