IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестиционната KKR иска придобиването на Magneti Marelli от Fiat

Бизнесът за авточасти се оценява на около 3,23 млрд. евро

16:49 | 22.08.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската инвестиционна компания KKR води преговори за придобиването на глобалния бизнес за автомобилни части Magneti Marelli от Fiat Chrysler Automobiles (FCA), съобщава Wall Street Journal, позовавайки се на свои източници.

Потенциалната цена на продажбата не е била уточнена. Magneti се оценява на около 3,23 млрд. евро от някои анализатори, което предполага, че цената на продажбата може да надвиши това ниво. Преговорите може въпреки това да се провалят, преди да бъде сключено финално споразумение.

Евентуалната сделка би се случила в момент, в който новоизбраният главен изпълнителен директор на FCA Майк Менли е натоварен със задачата да управлява бизнесите с по-ниски маржове на автомобилния производител в Европа след смъртта на предшественика му Серджо Маркионе миналия месец. 

Под управлението на Маркионе FCA се фокусира върху отделянето на Magneti от компанията и вписването на бизнеса на борсата в Милано до края на тази или началото на следващата година. Директната продажба предполага, че Менли очаква така да генерира повече стойност, отколкото чрез отделянето на подразделението, докато в същото време фокусира вниманието си върху инвестиции в основното портфолио на FCA, състоящо се от брандове Jeep, Ram и други.

Magneti има 40 хил. служители и произвежда най-различни авточасти. Приходите, които генерира през 2016 г., възлизат на 7,9 млрд. евро, сочи информация на сайта на компания. Последният годишен доклад на FCA показва, че 34% от приходите на Magneti идват от дейност в рамките на групата.

Очаква се KKR да придобие Magneti чрез базираната в Япония Calsonic Kansei, сочи запознат източник, създавайки гигант в производството на части за автомобили, което ще намали разходите, премахвайки припокриващи се дейности. Базираната в Ню Йорк инвестиционна компания придоби Calsonic миналата година от Nissan и други акционери за сумата от 4,5 млрд. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още