IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Южна Корея спря от движение хиляди автомобили на BMW заради проблем с двигателя

Германският автомобилен производител вече изтегли над 100 хил. леки коли, а още 27 хил. подлежат на проверка

17:23 | 14.08.18 г.
<p>
	<em>Ким Хьо-Чу, председател на BMW за Южна Корея и вицепрезидентът на отдела по контрол на качеството към BMW Йохан Ебенбихер по време на пресконференция в Сеул,&nbsp;Снимка: Ройтерс</em></p>

Ким Хьо-Чу, председател на BMW за Южна Корея и вицепрезидентът на отдела по контрол на качеството към BMW Йохан Ебенбихер по време на пресконференция в Сеул, Снимка: Ройтерс

Правителството на Южна Корея спря движението на хиляди автомобили с марката BMW заради проблеми с двигателя, съобщава CNN.

Германският автомобилен производител е изправен пред криза в отношенията с клиентите си от Южна Корея заради серията от пожари, причинени от двигателите на нейни автомобили.

BMW вече изтегли повече от 100 хил. леки коли от страната през изминалия месец и продължава да извършва спешни проверки за установяване на проблема.

По последни данни, предоставени от правителството на Южна Корея, предстои проверката на повече от 27 хил. автомобила, които се намират на територията на страната. 

„Нашите граждани са дълбоко притеснени“, заяви транспортният министър Ким Хюн-Ми във вторник. Тя нареди на местните власти да приемат от собствениците всички потенциално опасни коли, които не са минали проверката.

Притежателите на автомобили с марката BMW, които вече са получили призовка да предоставят своите коли на локални пунктове за проверка, могат да използват превозните средства само до въпросните пунктове.

„Много граждани вече ни критикуват, че основната задача на правителството е да се грижи за безопасността на населението на страната“, каза още Ким.

Ако някой автомобил, предвиден за проверка, се запали в движение, неговият собственик трябва да бъде докладван на полицията и държан отговорен за случилото се, добавя корейското правителство.

През тази година бяха установени 39 случая на подпалени автомобила на BMW, без да има отчетени смъртни случаи или тежки телесни повреди.

Германският концерн отбеляза, че проблемът идва от дефектирал модул за възстановяване на изгорелите газове от системата, която връща част от газовете обратно към двигателя, за да намали отделянето на вредни емисии.

Сеул също стартира свое разследване относно подпалванията, за да се ускори премахването на опасността.

BMW е втората най-популярна чуждестранна автомобилна компания в Южна Корея през последната година, продавайки близо 60 хил. превозни средства, информира още CNN, позовавайки се на информация от Асоциацията на автомобилните вносители и дистрибутори в страната.

Германската компания е продава повече от 2 млн. коли в световен мащаб за същия период.

Ръководителят на BMW в Южна Корея организира пресконференция през изминалата седмица, в която се извини от името на компанията за създадените проблеми.

След съобщението на правителството за изтегляне на автомобилите BMW изрази своето желание за съдействие и поемане на отговорност при извършваните прегледи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:36 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още