IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изпълнителният директор на Ferrari изненадващо подаде оставка

Решението на Камилиери е факт, след като той се зарази с COVID-19 и прекара последните седмици в болница

15:23 | 11.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Луис Камилери. <em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Луис Камилери. Снимка: Bloomberg L.P.

Главният изпълнителен директор на Ferrari Луис Камилери изненадващо се оттегли от поста си, като се позова на лични причини. Временно компанията ще се ръководи от президента на Fiat - Джон Елкан, съобщиха от производителя на спортни автомобили, съобщава Automedia.bg.

Решението на Камилери е факт, след като той се зарази с COVID-19 и прекара последните седмици в болница. Сега той се възстановява у дома си, но болестта не е причина за решението му да подаде оставка, твърди източник на агенция Ройтерс. Камилери се пенсионира и като президент на производителя на тютюневи изделия Philip Morris International, заяви производителят на цигарите Marlboro в отделно изявление.

Предстои Бордът на директорите на Ferrari да се събере и да избере постоянен наследник на Камилери, който зае поста през 2018 година след смъртта на бившия изпълнителен директор на компанията Серджо Маркионе. По време на неговото управление компанията се справяше отлично, като въпреки пандемията от COVID-19, търсенето на нейните модели се запази на високи нива.

Philip Morris вече назначи изпълнителния директор Андре Каланцопулос на мястото на Камилери, като той ще поеме поста през май. Дотогава компанията ще се ръководи от Лусио Ното, който е временен изпълнителен директор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още