IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Израел обмисля да забрани дизела и бензина от 2030 г.

Страната работи по разширяване на мрежата от зарядни станции в страната с близо 2000 нови съоръжения

13:11 | 11.10.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

След като няколко европейски държави обявиха решенията си да въведат забрана на дизеловите и бензинови автомобили, Израел също е на път да последва примера им.

Според Ройтерс Министерството на енергетиката в страната обмисля да забрани продажбите на автомобили, използващи тези горива от 2030 г. Паралелно с това обаче правителството разработва и план за стимулирането на разширяване на пазара за автомобили с алтернативно задвижване.

„От 2030 г. вносът на дизелови или бензинови автомобили ще бъде забранен. Работим и по разширяване на мрежата от зарядни станции в страната с близо 2000 нови съоръжения“. Това заяви енергийният министър Ювал Щайниц.

Друга новост ще бъде и данъчното облекчение за електрически превозни средства, като таксите за тях ще бъдат сведени почти до нула. Предполага се, че причина за решението на властите в страната е все нарастващият недостиг на петролни горива. Самият внос на суровините от други държави пък се оказва прекалено скъп. От друга страна, Израел наскоро откри голямо находище на природен газ в Средиземно море, което би било допълнителен стимул за подобна промяна.

Какво ще стане, ако плановете на министерството бъдат напълно одобрени, вижте в продължението на материала в Automedia.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
khao
преди 5 години
Ето така се прави, а не като немските тъъъъъпанари-лобисти
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още