IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Известните черни таксита на Лондон стават електрически

London Taxi Company откри звод за 300 млн. паунда, който ще произвежда такситата

17:47 | 22.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: London Taxi Company Facebook Page</em></p>

Снимка: London Taxi Company Facebook Page

Известните черни таксита на Лондон са напът да станат високотехнологични и устойчиви след откриването на нов завод за 300 млн. паунда (373 млн. долара), съобщава CNBC. Автомобилният завод на London Taxi Company (LTC) е базиран в Централна Англия и има капацитета да сглобява над 20 хил. електрически версии на емблематичните таксита годишно.

LTC, която е изцяло дъщерно дружество на китайската компания Geely, заяви, че е инвестирала над 300 млн. паунда в новия завод и „в следващото поколение таксита на Лондон“.

Днес отбелязваме прераждането на London Taxi Company”, заявява Крис Гъби, главен изпълнителен директор на LTC, в прессъобщение. „Компания с уникална визия: да проектира и създава специални градски търговски превозни средства, които могат да оперират без вредни емисии в градовете по света и да намаляват разходите за шофьорите“.

LTC казва, че новото електрическо такси ще бъде предложено за продажба в Лондон по-късно тази година, а от началото на 2018 г. - по целия свят.

Британското правителство заяви, че инвестициите са подкрепени с 16,1 млн. паунда от министерството на бизнеса, енергитиката и промишлената стратегия.

Нашите емблематични черни таксита са известни в цял свят“, казва Грег Кларк, министър по бизнеса и енергетиката, в прессъобщение. „Впечатляващият нов завод на London Taxi Company и отделът за проучвания и развитие показват иновациите, които правят Великобритания световен лидер в развитието на новите автомобилни технологии“.

В сряда британското правителство обяви инвестиции за допълнителни 64 млн. паунда, за да се промотира използването на електрически автомобили.

Финансирането има за цел да подкрепи програмата Plug-in Taxi Grant за 50 млн. паунда, а останалите 14 млн. паунда отиват за станции за зареждане на електрическите таксита.

Това правителство е ангажирано с подобряване на качеството на въздуха и намаляване на замърсяването в малките и големите градове, което е от съществено значение за здравето на хората и околната среда“, каза и транспортният министър Джон Хейс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още