IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Jaguar Land Rover съкращава 10% от служителите в британския си завод

Съкращенията са наложени заради по-бавния от очакванията растеж на продажбите на Range Rover Evoque и Land Rover Discovery Sport, които се правят в завода

22:10 | 22.01.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Британският автомобилен производител Jaguar Land Rover (JLR) заяви в сряда, че ще съкрати около 10% от служителите в завода си Halewood във Великобритания, тъй като променя моделите на работните смени, за да повиши ефективността на обекта, съобщава Ройтерс.

Съкращенията са свързани с по-бавния от прогнозирания растеж в продажбите на автомобилите Range Rover Evoque и Land Rover Discovery Sport, които се правят в завода.

JLR отчете 6% спад на продажбите през 2019 г., засегнати от отслабващия китайски пазар на автомобили и спадащото търсене на дизелови автомобили в Европа. Но общите продажби на компанията в Китай нараснаха с 1,3% през декември.

„Jaguar Land Rover предприема действия, за да оптимизира производителността, да даде възможност за устойчив растеж и да защити дългосрочния успех на своя бизнес“, се казва в съобщението на компанията.

Около 4500 души работят в завода Halewood, един от трите автомобилни завода на JLR във Великобритания, като около 500 работни места може да бъдат засегнати от обявените съкращения.

Компанията, подобно на голяма част от останалите автомобилни производители, също е изправена пред предизвикателството да увеличи инвестициите в превозни средства с нулеви или ниски въглеровни емисии заради затягащите се регулации, като същевременно трябва да се справя и с намаляването на търсенето на някои модели с конвенционално задвижване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още