IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жена се покачи върху автомобил Tesla на изложението в Шанхай в знак на протест

Притежателката на Model 3, чието семейство претърпява катастрофа с електромобила, е носела тениска с надпис „Спирачките не работят“

12:30 | 19.04.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Недоволен собственик на автомобил Tesla успя да се покачи върху електрическо превозно средство на американския производител в деня на откриването на автомобилното изложение в Шанхай, пише Bloomberg.

Облечена в бяла тениска с надпис „Спирачките не работят“ жена се е изкачила върху червен Model 3 в понеделник, след което е била изведена от охраната на събитието. 

Действията ѝ бяха заснети и споделени в социалните мрежи.

Охраната е използвала отворени чадъри, за да се опита да скрие нейното послание. Тя обаче успява да ги премахне, крещейки „Спирачките на Tesla не работят“, преди да бъде изведена от събитието.

От Tesla изтъкват, че жената, която живее в провинция Хънан и притежава електромобил, е „широко известна с това, че многократно е протестирала срещу проблемите със спирачките“ на компанията.

Американският концерн обръща голямо внимание на правата на потребителите, предоставяйки редица варианти за компенсация на жената, която обаче настоява да върне електромобила, отказвайки цялостен преглед, изтъква представител на Tesla.

Притежателката на Tesla твърди, че спирачките на нейния Model 3 са отказали, довеждайки до катастрофа, заради която четирима членове на семейството ѝ едва не са загинали.

Според компанията обаче данните на превозното средство показват, че колата се е движила с близо 120 км/ч и спирачната система е функционирала нормално.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още