IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Каква ще е новата разработка на Tesla?

Компанията работи по превозни средства за своето "метро за автомобили"

14:37 | 06.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/ Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/ Bloomberg

Още преди четири години Илон Мъск обяви, че Tesla има намерение да разработва и машини за градския транспорт, като тогава публикува на официалния сайт на компанията програмен документ. Той беше известен като втора част на „Генералния план“ (първата се появи 10 години преди това), като в него беше анонсирана появата на 4 нови модела – компактен кросоувър, пикап, камион и автобус.

Първите 3 вече са добре познати – Tesla Model Y, Cybertruck и Semi, но за четвъртия не се знаеше почти нищо.

През 2017 г. Мъск създаде The Boring Company, която се занимава със строителството на подземна високоскоростна система, която беше определена като „метро за автомобили“. Тогава беше представе пасажерска капсула, с която през тунелите ще пътуват и пешеходци. 

По същото време се заговорит, че Tesla ще се откаже от разработката на „наземен“ електрически ван, в чиято основа трябваше да бъде кросоувърът Model X.

Сега се появяват нови подробности, като според изданието Electrek, транспортното ведомство на окръг Сан Бернардино (Калифорния) е одобрило сделка с The Boring Company. 

Повече за новото начинание на Мъск можете да прочетете в Automedia.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още