IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Калашников" се насочва към пазара на електромобили

Създателят на легендарния автомат AK-47 показа интересен ретро модел на електромобил на оръжейното шоу "Армия 2018" в Русия

17:33 | 27.08.18 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Алексий Криворучко, главен изпълнителен директор на &quot;Калашников&quot;, Снимка: Ройтерс</em></p>

Алексий Криворучко, главен изпълнителен директор на "Калашников", Снимка: Ройтерс

Руският оръжеен концерн „Калашников“ се присъединява към редицата компании, които се надяват да направят състояние покрай възхода на автомобилите, задвижвани с електричество, съобщава CNN.

Производителят на легендарния автомат AK-47, най-разпространеното огнестрелно оръжие в света, показа концептуален електромобил на руското оръжейно шоу „Армия 2018“ в четвъртък.

Компанията заяви, че нейният модел CV-1 може да измине 350 км с едно зареждане и ускорява от 0 до 100 км/ч за шест секунди. 

Ретро дизайнът на прототипа се базира на популярен дизайн от времето на социализма.

Руският концерн смята, че този електромобил ще позволи на компанията да се конкурира с други електромобили като тези на Tesla.

Докато „Калашников“ вече произвежда няколко бойни превозни средства, анализаторите остават скептични за шансовете на компанията да пусне успешни електрически модели на масовия пазар.

Очаква се, че през следващите няколко десетилетия пазарът на електромобили ще се разширява значително, като редица компании вече се опитват да заместят традиционните имена в бизнеса с иновативни предложения.

„Калашников“ ще бъде изправена пред допълнителни препятствия, тъй като за момента този пазар все още се развива. Конвенционалното гориво е евтино в Русия и правителството не отпуска субсидии за производството на електромобили.

Износът на компанията отчете значителен спад, след като САЩ наложиха нови санкции върху Русия заради конфликта в Украйна преди четири години.

„Калашников“ стана частна компания през 2017 г. и оттогава се опитва да разнообрази бизнеса си, проучвайки различни сфери за развитие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 0
markov
преди 5 години
А цялата космическа приграма на САЩ от Фон Брагн......от как тоя германец се спомина краварите гледат космоса на авто стоп.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 3
khao
преди 5 години
Ак47 е създаден от уго шмайзер, исторически факт
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
0pk
преди 5 години
Отваряш капака, а от там се подава "Максим Соколов" с лазерна наводка :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 1
rover
преди 5 години
Създателят на легендарния автомат AK-47 показа =============================================Който и да е СЪЗДАТЕЛЯТ, той не е жив.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 4
zelka007
преди 5 години
яко е , ако някой го е пропуснал :https://kalashnikov.media/video/technology/kalashnikov-testiruet-sobstvennuyu-tekhnologiyu-elektricheskogo-superkara2само се чудя ония саудитци що не са инвестирали в тях ами в западащата и фалираща тесла :))) . е верно че са на макети все още и не се движат ама следващата петилетка и това ще стане ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още