IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Карлос Гон е имал множество фиктивни компании за превод на пари от Nissan

Според японски вестник той е създал по време на управлението си множество фиктивни компании, чрез които превеждал на себе си пари от

15:43 | 06.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Бившият ръководител на френско-японското автомобилостроително обединение Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Гон е създал по време на управлението си множество фиктивни компании, чрез които превеждал на себе си пари от Nissan. Това съобщава японският вестник „Майничи“, цитиран от БТА.

Според изданието приближен до Гон юрист, живеещ в Ливан, е бил учредителят на множеството подставени фирми, чрез които средства на автомобилната компания са били прехвърляни на лични сметки на магната.

В четвъртък сутринта в жилището на Карлос Гон в центъра на Токио пристигнаха служители на прокуратурата и са го отвели, за да бъде извършена процедурата по новия му, четвърти пореден арест.

За японското правосъдие не е характерно да бъде арестувано отново лице, пуснато на свобода под гаранция, отбелязва публикацията.

Повторният арест на Гон се случи само 30 дни, след като той беше освободен под гаранция в размер на 9 млн. долара без право да напуска Япония.

Според предварителното разследване сума от 32 милиона долара е преведена на представителя на концерна в Оман от контролиран от Гон фонд. Част от средствата - 5 милиона долара – са били преведени чрез фиктивни компании и се предполага, че са използвани за закупуване на яхтата, използвана от Гон и семейството му, посочва още БТА

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още