IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Карлос Гон изгуби компенсации и акции от Renault

Според компанията той не е изпълнил необходимите условия, за да придобие окончателно акциите, предоставени му в периода 2015-2018 година, в случай на напускане

21:14 | 13.02.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Карлос Гон. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Карлос Гон. Снимка: Архив Ройтерс

Френският автомобилопроизводител Renault обяви, че няма да изплати компенсация на бившия си ръководител Карлос Гон след оставката му в края на януари, предаде БТА.

В изявление от сряда Renault посочи, че съветът на директорите на компанията единодушно е решил да се откаже от клаузата за недопускане на конкурентни действия, подписана от Гон, и в резултат да не му изплати съответната компенсация, равняваща се на фиксирани и вариращи трудови доходи в продължение на две години.

Освен това ръководството на Renault реши, че Гон не е изпълнил необходимите условия, за да придобие окончателно акциите, предоставени му в периода 2015-2018 година, в случай на напускане. Решението за размера на възнаграждението на бившия ръководител на компанията за 2018 година съветът на директорите ще вземе на 15 март.

Гон, който бе арестуван и задържан в Токио на 19 ноември, е обвинен в Япония за това, че е декларирал по-ниски доходи в Nissan за периода 2010-2018 година. Той отхвърля обвиненията, че отложеното изплащане на заплата е незаконно или трябва да бъде обявено, но не оспорва съществуването на такова споразумение.

Гон също така отрече друго обвинение в злоупотреба с доверие във връзка с негови лични инвестиционни загуби, които временно е прехвърлил на Nissan при световната финансова криза през 2008 година.

Бившият ръководител на  Renault  напусна поста в края на януари, след като вече беше отстранен от ръководството на останалите членове на обединението – между Nissan и Mitsubishi, посочва още БТА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:19 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още