IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Карлос Гон обеща електромобил за 8000 долара

Nissan Leaf бил твърде скъп за китайския пазар

21:39 | 03.11.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Renault-Nissan Карлос Гон обяви днес, че целта на програмата на компанията за създаване на достъпни електромобили е да извади на пазара в Китай електромобил с цена 8000 долара.

Гон заяви това пред вестник The New York Times и изрично акцентира на амбицията на компанията, че тази цена трябва да бъде постигната без никакви отстъпки от страна на държавата, която щедро субсидира електромобилите.

„Искаме да направим следното – да осигурим на пазара електромобил на цена 7000-8000 долара, като тук не се включват държавните отстъпки.  Ако успеем да постигнем такъв пробив, това ще промени целия автомобилен бизнес“, казва той.

От Renault-Nissan вече обявиха, че компанията работи по създаването на достъпен електромобил за Китай, тъй като моделът, който се предлага сега – версия на Nissan Leaf, е твърде скъп за местния пазар. Китайската версия на Leaf носи името Venucia e30 и за миналата година Nissan реализира 1273 продажби. Базовата цена на електромобила в Китай е 242 800 юана или 36 900 долара.   

Китайският пазар на електромобили се задвижи сериозно тази година, след като държавата започна да отпуска сериозни субсидии за този тип автомобили и обяви, че планът е до 2020 година по пътищата на Поднебесната империя да се движат 5 милиона електромобили и хибриди.

Още подобни новини четете в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:26 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
emilioner
преди 7 години
Тая снимка ме плаши много идеален е за хелоуин
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още