IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Карлос Гон отново е на свобода

Гаранцията е в размер на 500 милиона йени или около 4,5 милиона долара

08:54 | 25.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Окръжният съд в Токио взе решение да освободи под гаранция бившия ръководител на френско-японското автомобилно обединение Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Гон, предаде БТА.

Гаранцията е в размер на 500 милиона йени (около 4,5 милиона долара). Това е вторият път, в който Гон бива пуснат на свобода срещу парична сума.

Той бе арестуван на 19 ноември миналата година по подозрение в нарушаване на японското финансово законодателство. 

В началото на седмицата стана ясно, че Гон е обвинен в нови финансови злоупотреби от токийската прокуратура.

Новият трети кръг от обвинения ще го задържи в ареста за по-дълго време от първоначално предвиденото, докато прокуратурата разследва случая.

Карлос Гон успя да издейства своето освобождаване под гаранция през март, но отново беше арестуван по нови обвинения за пренасочване на големи суми пари от Nissan към контролирани от него банкови сметки.

Според новите обвинения Гон е извършил сериозна злоупотреба с доверие и е нарушил японския закон за компаниите. Обвиненията са свързани с плащания от филиал на японския автомобилостроител, като се твърди, че парите са отишли в частна инвестиционна компания, контролирана от Гон. От Nissan са подали жалба в съда срещу бившия председател относно пренасочване на финансови средства от базираната в Йокохама компания на стойност 5 млн. долара за период от две години и половина. Друго обвинение е, че Гон не е декларирал коректно своите доходи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още