IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кибераката спря част от производството на Honda

Компанията иска да гарантира, че нейните системи за контрол на качеството не са компрометирани

15:50 | 09.06.20 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Honda Motor Co спира част от производството на автомобили и мотоциклети заради предполагаема кибератака, съобщава говорител на компанията, цитиран от Ройтерс.

Предполагаемата атака се е отразила на производството на Honda в световен мащаб в понеделник и е принудила някои предприятия да спрат дейността си, тъй като компанията трябва да гарантира, че нейните системи за контрол на качеството не са компрометирани, обяснява говорителят.

Концернът подозира, че зловреден софтуер е ударил вътрешните сървъри на компанията.

Производството е започнало да се възобновява в повечето заводи във вторник. Основното предприятие на компанията в Охайо, както и заводите в Турция, Индия и Бразилия, още не са отворили, тъй като зловредният софтуер спира производствените системи на компанията.

Honda препоръча на служителите си в централата в Токио и някои други офиси да си вземат платен отпуск във вторник, тъй не могат да общуват със задграничните си колеги както обикновено.

Компанията преживя подобна атака през 2017 г., когато трябваше временно да спре производството в японска фабрика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:46 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още