Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Китай отчита нов спад на продажбите на автомобили през септември

Продажбите на нови коли намаляват с 6,6% спрямо година по-рано до 1,81 млн. броя

Китай отчита нов спад на продажбите на автомобили през септември

Снимка: Ройтерс

Продажбите на нови автомобили в Китай се свиват през септември за 15-ти от 16 месеца, разширявайки спадовете си въпреки правителствените усилия за подкрепа на на-големия пазар на автомобили в света, съобщава Bloomberg TV Bulgaria

Още по темата

Продажбите на нови коли намаляват с 6,6% спрямо година по-рано до 1,81 млн. броя, съобщава Китайската aсоциация на пътническите автомобили в събота. Единственият ръст от средата на 2018 г. беше отбелязан през юни, когато дилърите предложиха големи отстъпки, за да изчистят наличностите.

Пазарът на автомобили беше засегнат от забавянето в икономиката и по-стриктните правила за емисиите, което накара правителствата и местните власти да предприемат мерки, за да засилят потреблението. Мерките им обаче изглежда все още не дават значителен резултат. Китайската асоциация на автомобилните производители очаква спад на доставките на превозни средства през 2019 г., едва вторият годишен спад от 3 десетилетия насам.

General Motors посочи в четвъртък, че доставките на компанията на нови автомобили в Китай се свиват с 18% през третото тримесечие спрямо същия период на 2018 г., докато местният производител BYD отбеляза, че доставките му през септември отбелязват 15-процентен спад на годишна база.

Мрачната картина все още не е обхванала целия пазар. Honda Motor обяви ръст от 4% на продажбите си през септември спрямо същия месец на 2018 г., а Geely Automobile Holdings обяви 12-процентен ръст на продажбите през септември на месечна база, въпреки че отчете спад от 15% спрямо 2018 г.

Производителите на луксозни автомобили също отчитат известни ръстове, но голяма част от тях все още не са обявили данните си за септември.

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
VW планира влизане в Sixt