IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай отлага най-голямото си автоизложение

Най-важният търговски панаир на най-големия автомобилен пазар в света трябваше да се проведе в китайската столица от 21 до 30 април

14:58 | 18.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;&nbsp;Qilai Shen/Bloomberg</em></p>

Снимка:  Qilai Shen/Bloomberg

Международното автомобилно изложение Auto China, което трябваше да се проведе в Пекин през април, ще бъде отложено заради коронавируса. Както обясняват организаторите в сайта си, решението е било взето, „за да се гарантира здравето и безопасността на изложителите и участниците“. 

Най-важният търговски панаир на най-големия автомобилен пазар в света трябваше да се проведе в китайската столица от 21 до 30 април. За кога е планирано отлагането все още не е ясно. Ежегодната Auto China се провежда през година последователно в Шанхай и Пекин, предава Bloomberg.

Отлагането на изложението на най-големия автомобилен пазар в света е поредната голяма конференция, която ще бъде отложена заради епидемията.

Credit Suisse Group AG отмени инвестиционната си конференция в Азия, а правителството в Китай обмисля да отложи политическата си среща за първи път от десетилетия.

Но не само събития в Китай са засегнати – отложен заради вируса бе и например и Световният мобилен конгрес в Барселона. MWC Barcelona обичайно се посещава от над 100 хил. души, 5-6% от които идват от Китай, сочат данни от сайта на GSMA.

Всичко по темата четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още