Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Китай въвежда стимули за индустрията на нови енергийни превозни средства

Новите разпоредби ще изискват местните правителства и компании да изградят по-устойчиви вериги за доставки и бизнес модели

Китай въвежда стимули за индустрията на нови енергийни превозни средства

Снимка: Gilles Sabrie/Bloomberg

Китай, най-големият автомобилен пазар в света, въведе нови политики в подкрепа на превозни средства с водородни горивни клетки, за да подобри веригите за доставки и технологиите в индустрията, заявиха от финансовото министерство на страната в понеделник, предава Ройтерс.

Китай е и най-големият пазар в света за нови енергийни превозни средства (NEV), които включват електрически превозни средства с акумулаторни батерии и хибридни превозни средства с водородни горивни клетки.

Докато предишните политики в подкрепа на производителите на NEV предлагаха субсидии за продажби, новите разпоредби ще изискват местните правителства и компании да изградят по-устойчиви вериги за доставки и бизнес модели за индустрията.

Още по темата

Местните власти и компаниите трябва да докажат, че техните съвместни проекти са в състояние да намалят цената на водородното гориво, да увеличат броя на станциите за зареждане с водород и да подобрят свързаните технологии, се посочва в документа.

Властите ще предлагат награди за проектите след оценка на тези ключови области на изпълнение, казаха от министерството.

Китай разполага с над 7000 превозни средства, задвижвани с водород, в сравнение с над 4 милиона чисти акумулаторни електрически и хибридни превозни средства.

Световните производители на автомобили, включително Toyota Motor и Hyundai Motor, вече обявиха планове за пускане на автомобили с водородна горивна клетка в Китай.

По статията работиха: Радостина Ивчева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Hyundai и Kia губят приходи за 3 млрд. долара заради сервизните акции