IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайски автомобилни компании създават платформа за споделено пътуване

Новата платформа ще се нарича T3 Mobile Travel Services

17:01 | 14.07.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Китайските автомобилни компании FAW Group, Dongfeng Automobile и Chongqing Changan Automobile създават платформа за споделено пътуване, съобщиха от Changan, цитирани от Ройтерс.

„Трите основни автомобилни компании обединиха сили, за да навлязат на полето ан споделеното пътуване, което осигурява възможност за трансформирането на традиционните автомобилни предприятия“, заявиха от компанията в съобщение, разпространено в социалната мрежа Wechat.

Новата платформа, наречена T3 Mobile Travel Services ще обедини партньори от различни сектори, които да се възползват от напредъка в технологиите на автономните коли, за да се предложат по-ефективни и безопасни пътнически услуги на потребителите.

Трите компании подписаха споразумение за сътрудничество през декември.

Китайският пазар за споделено пътуване е доминиран от компанията Didi Chuxing, която се оценява на 50 млрд. долара, а японската SoftBank Group е един от основните й инвеститори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:12 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още