IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайският пазар помага на Bentley да регистрира 50% ръст на поръчките

Британската марка се надява да надгради миналогодишната печалба през 2021 г.

18:32 | 17.02.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Jason Alden/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Британската марка луксозни автомобили Bentley започна годината с 50% ръст на поръчките през януари спрямо същия месец на миналата година, тъй като търсенето се засилва на китайския автомобилен пазар, най-големият в света, въпреки предизвикателствата около пандемията от коронавирус, съобщава Ройтерс. 

Bentley, която е собственост на германската автомобилна група Volkswagen, заяви, че не се сблъсква със сериозно смущения, свързани с излизането на Великобритания от Европейския съюз (ЕС), нито с недостиг на чипове.

Базирана в Крю, Северна Англия, марка успя да реализира малка печалба през 2020 г., въпреки че фабриката ѝ беше принудена да преустанови работа, когато Великобритания наложи първата национална блокада за овладяване на коронавируса.

Тогава Bentley успя да се запаси с достатъчно компоненти, за да избегне евентуални смущения по отношение на доставките, свързани с Brexit.

Компанията се надява да надгради тази печалба през 2021 г.

„Броят на поръчките в началото на тази година са с 50% повече спрямо онези от началото на миналата година“, заяви главният изпълнителен директор Адриан Холмарк.

По неговите думи от всички пазари по света Китай се представя най-добре.

През 2020 г. марката успя да продаде 11 206 автомобила.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:00 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още