IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Книжата на Tesla с 5% спад на цената, след като Мъск се отказа от плана си

Автомобилната компания няма да стане частна отново

15:48 | 27.08.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Книжата на Tesla започнаха търговията в Германия с 5% понижение на цената този понеделник, когато борсите в САЩ отвориха, а инвеститорите реагираха на решението на главния изпълнителен директор Илон Мъск да се откаже от плана да направи компанията за луксозни електромобили отново частна, пише CNBC.

Късно в петък Илон Мъск заяви в блога на компанията, че консултацията, направена с помощта на Goldman Sachs и Morgan Stanley, е показала, че повечето сегашни акционери на Tesla са против сделката, която той предложи в Twitter преди три седмици и която доведе до истински шок на Wall Street.

Книжата на Tesla, които от 7 август досега са понижили стойността си с близо 10 на сто, записаха 5% спад на цената в Германия до 263,50 долара.

Според анализатори компанията може би скоро ще се нуждае от набирането на още капитал, за да насърчи доверието на инвеститорите.

Засега Мъск и Tesla може да не се насочат към никакви планове за набиране на капитал, отчасти защото би противоречало на коментарите на Мъск, че Tesla е „подобаващо финансирана“, твърдят инвестиционни банкери, които не работят за компанията.

Тази седмица освен това няма да е добро време за набиране на капитал, като се има предвид, че много банкери и инвеститори не са на линия заради Деня на труда.

Високите залози на инвеститорите в акциите на Tesla позволиха на Мъск да разшири производството в САЩ, да инвестира в изграждането на мрежа за зареждане на превозни средства и да започне работа по нови модели, включително малък спортен автомобил. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още