IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коронавирусът удари бизнесa на Fiat в Сърбия

Ще бъде спряно производството в завода в Крагуевац, Сърбия, където компанията сглобява своя автомобил Fiat 500L

21:43 | 14.02.20 г.
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Christopher Pike/Bloomberg</em></p>

Снимка: Christopher Pike/Bloomberg

Fiat Chrysler (FCA) заяви в петък, че временно е спрял производството в сръбския си завод заради неудобства, свързани с компоненти, доставени от Китай, където бизнесът на компанията е възпрепятстван от избухването на коронавирусната епидемия, предава Ройтерс.

Ще бъде спряно производството в завода в Крагуевац, Сърбия, където FCA сглобява своя автомобил Fiat 500L, каза говорител на италианско-американския автомобилен производител.

Принудителното спиране на дейността в сръбския завод в петък е първия подобен ход на автомобилен производител в Европа заради вируса.

Изпълнителният директор Майк Менли каза през  миналата седмица, че прекъсванията в продукцията на авточасти в Китай могат да застрашат производството в някой от европейските заводи на FCA в рамките на две до четири седмици.

Заводът ще отвори врати по-късно този месец, заяви говорител на FCA и добави, че компанията не очаква обявените промени да повлияят на общите прогнози за производството през месеца.

„Ние сме в процес на осигуряване на бъдеща доставка на необходимите части“, заяви говорителят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още