IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кризата с чиповете принуждава GM да модифицира част от производството на пикапи

Компанията ще сглобява определени лекотоварни пикапи без модул за управление на горивото през тази година

17:55 | 15.03.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Ty Wright/Bloomberg</em></p>

Снимка: Ty Wright/Bloomberg

Американският автомобилен производител General Motors Co. (GM) обяви, че поради глобалния недостиг на полупроводници ще сглобява определени лекотоварни пикапи без модул за управление на горивото през тази година, което ще засегне леко ефективността при икономията на гориво на въпросните превозни средства, съобщава Ройтерс. 

Липсата на модул за активно управление на горивото означава, че засегнатите пикапи, оборудвани с V-образен 8-цилиндров двигател EcoTec3 V8 с шестстепенна и осемстепенна автоматична скоростна кутия, ще предлагат по-ниска икономия на гориво с една миля на галон, споделя говорителят на GM Мишел Малчо.

Тя подчертава, че тези пикапи все още се произвеждат, нещо, което GM многократно подчерта, че ще се опита да защити, тъй като въпросните превозни средства са сред най-рентабилните модели на концерна.

Малчо отказа да посочи обема на засегнатите автомобили.

„Предприемайки тези мерки, ние ставаме по-способни да отговорим на голямото търсене от страна на клиенти и дилъри на нашите пикапи, тъй като индустрията продължава да се възстановява и да укрепва“, пише Малчо в имейл.

Миналия месец GM заяви, че недостигът на чипове може да изтрие до 2 млрд. долара от приходите на производителя през тази година. Впоследствие компанията посочи, че очаква глобалните доставки на чипове да се нормализират през втората половина на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още