IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lamborghini готви хибриден модел за първия си кросоувър

Компанията не смята да предлага хибридни модификации за останалите си модели

20:42 | 28.12.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;<em>&nbsp;Lamborghini</em></p>

Снимка:  Lamborghini

Италианският производител на спортни автомобили Lamborghini няма намерение да предлага хибридни модификации на своите модели. Изключение обаче ще бъде направено единствено за първия кросоувър на марката. Това съобщава изданието Autocar, което се позова на шефа на отдела за изследвания и развитие на компанията Маурицио Реджиани.

Серийният всъдеход на Lamborghini, създаден по мотивите на концептуалния модел Urus, трябва да излезе на пазара през 2018 г. Този SUV ще се окаже и единственият хибрид на марката, като ще може да се зарежда от електропреносната мрежа.

Очаква се освен хибриден агрегат, бъдещият Lamborghini Urus да получи и версия с 4,0-литров туин-турбо V8 двигател. Според Реджиани, турбомоторът е нужен, тъй като за кросоувъра от особена важност е високият въртящ момент. Останалите модели на марката, както и досега, ще се предлагат само с атмосферни мотори.

Топ-мениджърът допълни, че в компанията не виждат смисъл от производството на екологични модели, тъй като те отстъпват като пътно поведение и управляемост на класическите спортни коли.

Още новини за автомобили можете да намерите в Automedia

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още