IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lamborghini не бърза да се електрифицира

Марката спортни автомобили ще инвестира 1,5 млрд. долара в производството на хибриди до 2024 г.

18:43 | 18.05.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Akio Kon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Akio Kon/Bloomberg

Марката спортни автомобили Lamborghini планира да инвестира 1,5 млрд. долара за производство на изцяло хибридно продуктово портфолио до 2024 г., като първият ѝ напълно електрически модел ще се появи едва след 2025 г., каза изпълнителният директор на бранда, собственост на германската група Volkswagen, Щефан Винкелман, цитиран от Ройтерс. 

Lamborghini и други играчи на пазара на суперавтомобили, включително Ferrari NV, Aston Martin Lagonda и McLaren, продължават да търсят начини да електрифицират своите автомобили като запазят тяхната производителност и мощност.

Планът на Lamborghini е да модифицира своите модели, като Huracan, Aventador и Urus, в хибридни версии до края на 2024 г., посочи Винкелман пред журналисти по време на видео пресконференция.

През втората половина на това десетилетие Lamborghini планира нов, изцяло електрически модел, който вероятно ще бъде четириместен, добавя Винкелман. Точният дизайн на този модел все още не е финализиран.

В това отношение Lamborghini изостава от конкурента Ferrari, който обеща да представи електромобил до 2025 г.

Редица страни по света вече започнаха да обявяват крайни срокове за премахването на автомобилите с двигатели с вътрешно горене като част от техния ангажимент да постигнат въглероден неутралитет до средата на века.

За производителите на спортни автомобили отказът от петролни горива е едновременно технологични и емоционално предизвикателство. Ревът на 12-цилиндровия двигател е част от лицето на компании като Lamborghini наред с агресивния външен вид.

На техническо равнище литиево-йонните батерии не могат да поддържат за дълго време висока ефективност при максимална скорост на пистата.

"Пробегът е основен приоритет. Това все още е нещо, върху което трябва да работим", изтъква Винкелман.

През март Aston Martin. друг конкурент на Lamborghini, обяви, че планира да произвежда електромобили във Великобритания от 2025 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още