IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lamborghini слага таван от 8000 коли на производството си за 2020 г.

Според информацията половината автомобили трябва да са модел Urus. Две трети от останалите бройки ще са Huracan, а една трета – Aventador

22:46 | 29.01.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

През 2020 година таванът за производството на Lamborghini ще бъде ограничен до 8000 коли, обяви президентът и главен изпълнителен директор на компанията Стефано Доменикал, цитиран от Automedia.bg.

Според информацията половината автомобили трябва да са модел Urus. Две трети от останалите бройки ще са Huracan, а една трета – Aventador.

Това представлява промяна на плановете, които Доменикали сподели през ноември миналата година, като поясни пред Automotive News, че в краткосрочен план целта е да се постигнат 4500-5000 продажби на Urus в световен мащаб.

Решението на Lamborghini изявление се оказа изненада за анализаторите, като веднага се появиха коментари, че на практика развитието на марката при управлението на Доменикали, който преди това беше шеф на тима на Ferrari във Формула 1, е останало встрани от фокуса на медиите.

За сравнение през 2010 година Lamborghini отчете 1302 продажби, а Ferrari – 6461 продадени коли.

Миналата година Lamborghini разби всички рекорди в историята си и обяви увеличение с 51% на продажбите, до 5750 коли.

Таванът на производството трябва да обслужи други две много важни цели на Lamborghini – колата на италианската марка трябва да запазят своята ексклузивност и освен това, да не се допусне срив на цените на моделите, предлагани „втора ръка”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още