IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Land Rover Defender ще се прави в Шри Ланка

Новото съвместно предприятие ще бъде с индийско участие

15:25 | 10.04.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Land Rover Defender. Снимка: Land Rover</p>

Land Rover Defender. Снимка: Land Rover

Компанията Land Rover ще насочи производството на модела си Defender в Шри Ланка. Съгласно финансовите разчети, обявени от английския производител, неговият индийски партньор Sathosa Motors PLC планира да инвестира $1 млн. в изграждането на завод в азиатската страна.

Според някои данни строежът на предприятието вече е стартирал. Оборудването, както и специалистите, ще бъдат докарани от Великобритания. Главната цел на проекта е създаването на достъпни (като цена) всъдеходи за пазарите в развиващите се страни.

Контролът върху производството ще бъде поверен на английски инженери, за да може то да отговаря на високите стандарти на марката.

Според появилите се съобщения, 50% от новото предприятие ще принадлежи на Sathosa, която е местният представител на Land Rover. Всъщност тя е единственият дистрибутор и доставчик на машините в Шри Ланка, а вече ще бъде и техен производител.

Колкото до Defender, той съвсем не е чужд на острова, който в миналото е принадлежал на Британската империя. Вече близо половин век Land Rover снабдява с всъдеходи армията на Шри Ланка.

Още новини за пазара на автомобили четете в Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още