IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lexus отново на върха по продажби в САЩ в луксозния сегмент

През август японската компания надмина Mercedes и BMW

12:49 | 08.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Кросовърът NX е бил основен двигател в продажбите на марката през август. <em>Снимка: Lexus </em></p>

Кросовърът NX е бил основен двигател в продажбите на марката през август. Снимка: Lexus

Lexus успява да си върне лидерската позиция в сегмента на луксозните автомобили в САЩ, след като през август изпревари по продажби основните си конкуренти от Mercedes и BMW, съобщава Bloomberg.

Общо 33 487 нови автомобила е реализирала луксозната марка на Toyota Motor Corp, което представлява ръст от 2,1% спрямо август 2014 г. На второ място по продажби през месеца се нарежда Mercedes-Benz - 28 373 реализации и ръст от 4,8%, а на трето остава BMW с резултат от 27 775 продажби и увеличение от 2% спрямо същия месец на миналата година.

В резултатите на Mercedes-Benz не са включени продажбите на буса Sprinter и на марката Smart, а при BMW са извадени резултатите на Mini. Причината е, че тези машини не попадат в категорията "луксозни", пояснява Bloomberg.

Основен двигател на продажбите на Lexus през месеца е бил новият кросовър NX, от който са продадени 4448 екземпляра. При Mercedes-Benz и BMW това са C-Class и 3-Series съответно, което показва, че американците се насочват към по-компактни и икономични автомобили, сочи информацията.

Колкото до резултатите за 8-те месеца на 2015 година, лидер продължава да бъде BMW. Базираната в Мюнхен компания има в актива си 223 348 продадени коли за периода, което представлява ръст от 5,9%. На второ място вече се нарежда Lexus, която изостава с 1197 продажби зад BMW, но демонстрира по-голям ръст спрямо същия период на 2014 г. - 12 на сто. Третото място остава за Mercedes-Benz, при която ръстът достига 7,3% до 220 870 продажби. При другата голяма марка от Германия - Audi, продажбите за периода януари-август са 130 063 броя, или ръст от 12%.

Припомняме, че в продължение на 11 години лидер в този сегмент на американския пазар бе именно Lexus. През 2011 година BMW измести японската компания от челното място по продажби.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:13 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още