IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lincoln окончателно погребва Continental

Големият проблем е намаляващото търсене на седани

17:58 | 17.03.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Американският производител Ford, който е собственик на марката Lincoln, се отказва от един от най-известните модели в историята си – Continental. След края на жизнения цикъл на сегашното поколение на седана  неговото производство ще бъде спряно окончателно, съобщава изданието Ford Authority.

Моделът се произвежда през периода 1939 г. – 2002 г., като за това време на пазара са пуснати 9 поколения. През 2016 г. във Ford решиха да възродят Lincoln Continental и направиха 10-а генерация, за която която бяха похарчени 1 млрд. долара и която явно ще бъде и последната в историята.

Големият проблем е намаляващото търсене на седани.  През 2017 г. от Continental в САЩ са продадени 12 012 бройки, като цената на модела стартира от 45 160 долара. За сравнение -  резултатът на Cadillac XTS е 16 275 единици, като така двата американски модела сериозно изостават от германските си конкуренти – BMW 5-Series (40 658 продажби) и Mercedes-Benz E-Class (49 473).

В същото време Ford ще продължи активно да залага на нови кросоувъри и всъдеходи. Един от тях ще бъде под марката Lincoln, като премиерата му ще се състои на 28 март на автосалона в Ню Йорк. За модела ще бъде възродено името Aviator, което марката спря да използва преди повече от 10 години.

Очакванията са новият Lincoln Aviator да бъде изграден на базата на следващото поколение на Ford Explorer. Всъдеходът ще отстъпва по размери на флагмана Navigator, като ще получи алуминиева каросерия и 10-степенна скоростна кутия. Той ще замени кросоувъра MKT в гамата на Lincoln.

Първата генерация на Aviator се произвеждаше през периода 2003-2005 г., като беше оборудвана с 4,6-литов бензинов V8 двигател, развиващ мощност от 306 к.с.


Повече новини от автомобилната индустрия можете да прочетете в Automedia.bg. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още