IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lordstown представя първия си отчет без нито една продажба

Стартъпът попадна в светлината на прожекторите миналата година покрай борсовата еуфория около Tesla

18:36 | 17.03.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Еуфорията около първия тримесечен финансов отчет на Lordstown Motors Corp. вероятно ще бъде потушена от притесненията относно търсенето и напредъка на стартъпа по отношение на производството на електромобили, пише Bloomberg. 

Основаната преди две години компания се очаква да представи своите финансови резултати след края на редовната търговия в САЩ. В понеделник Lordstown обяви, че все още се подготвя да започне производството на своя електрически пикап Endurance, който се очаква да се появи в продажба през септември. Новини по темата се очакват по време на обявяването на финансовите данни.

Наред с няколко други по-малки производители на електромобили, Lordstown попадна в светлината на прожекторите миналата година, докато цената на акциите на лидера в индустрията Tesla Inc. се повиши значително на фона на по-агресивния подход за насърчаване на производството на екологични автомобили в Европа, Китай и САЩ.

Компанията планира да изгражда електрически пикапи, категория, която става все по-популярна сред американските потребители, използвайки технология, при която се поставя електрически мотор във всяко колело на автомобила, което повишава значително неговата енергийна ефективност.

Базираната в Охайо компания излезе на борсата в края на октомври чрез сливане с компания със специално предназначение (SPAC). Към момента пазарната стойност на Lordstown е около 2,5 млрд. долара.

Компанията понесе силен удар върху акциите си, когато миналата седмица продавачът на къси позиции Hindenburg Research заяви, че стартъпът е „подвел инвеститорите както по отношение на търсенето, така и по отношение на производствените си възможности“.

През септември миналата година Hindenburg обвини Nikola Corp. в „измама“ и лъжа относно нейната технология, което в крайна сметка доведе до премахването на главния изпълнителен директор, множество регулаторни проверки и помрачаване на партньорските връзки на Nikola с General Motors Co.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още