IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лука де Мео разтоварва част от отговорностите си

Главният изпълнителен директор на Renault назначава отделен ръководител за едноименната марка

22:26 | 11.05.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Главният изпълнителен директор на френската автомобилна група Renault Лука де Мео се отказва от част от своите отговорности, като предава управлението на едноименната марка на отделно ръководство, съобщава Automobilwoche. Италианецът назначава Фабрис Камболив като главен оперативен директор на бранда.

Очаква се Камболив да заеме поста на 1 юни. 

Досега управлението на марката беше в ръцете на Де Мео, който обаче има твърде много ангажименти, свързани с мащабното преструктуриране на групата, известно като „Ренолюция“, като междувременно трябва да реши редица сложни въпроси, като нарушените глобални вериги на доставка и дела в руската компания „АвтоВАЗ“, която произвежда автомобилите „Лада“.

„Имам пълно доверие във Фабрис Камболив. Той притежава способността да ускори изпълнението на плана „Ренолюция“ благодарение на сериозния си опит в групата и интензивния си международен опит и ценности в Renault Group по пътя към пълно електрифициране на марката до 2030 г.“, изтъква Де Мео.

Камболив преди това работи като маркетингов директор на Renault в Германия от 2005 до 2008 г. След това управлява операциите на марката в Бразилия и Африка, наред с други страни. В началото на годината той беше назначен за мениджър „Продажби“ за Renault.

Отделно от проблемите, Де Мео трябва да реализира плана на компанията да отдели своя електромобилен бизнес, който след това да листне на борсата. През парил той заяви, че Renault допуска излизане на борсата, като темата касае и партньора на концерна в алианса – японската Nissan.

Опитвайки се да догони конкуренти като Tesla и Volkswagen, Renault за първи път очерта своята стратегия през февруари, дни преди началото на руската инвазия в Украйна, заявявайки, че планът му за трансформация вече изпреварва графика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още