IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Magna придобива автономната технология и инженерите на стартъпа Optimus Ride

Optimus Ride оперира с автономни совалки в Бостън, Ню Йорк, Вирджиния, Калифорния и Вашингтон, окръг Колумбия

12:48 | 12.01.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Krisztian Bocsi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Канадският доставчик на автомобилни компоненти Magna International сключи сделка с Optimus Ride за наемане на повече от 120 от инженерите на стартъпа и за придобиване на неговата технология за автономни превозни средства и интелектуална собственост, съобщава Automotive News Europe.

Условията по сделката не са разкрити.

Въпреки че Magna не придобива напълно Optimus, доставчикът е наел по-голямата част от инженерите на разработчика като част от сделката. Говорител на Magna заяви, че компанията е изпратила предложения за работа на повече от 140 „свързани с инженеринг служители“, като над 120 са приели офертата. 

Трансакцията означава, че Optimus Ride прекратява търговските си дейности, които не са били част от сделката. Компанията оперира с автономни совалки в Бостън, Ню Йорк, Вирджиния, Калифорния и Вашингтон.

Според Шон Харингтън, главен изпълнителен директор на Optimus, след сделката той няма планове да продължи да работи в Optimus Ride. Бившият изпълнителен директор на Verizon споделя, че няма да се присъедини към Magna и ще отдели време, за да определи следващите стъпки в кариерата си.

Бившите инженери на Optimus ще останат в района на Бостън, създавайки „инженерен център и присъствие за Magna в общност, богата на инженерни таланти, водещи академични институции и роботика“, изтъкват от Magna в прессъобщение.

Прехвърлянето на таланти се случва, докато компаниите от автомобилната индустрия засилват инвестициите в усъвършенствани системи за подпомагане на водачите и в технологии за автономно управление на превозните средства.

Президентът на Magna Electronics Джон О'Хара изтъква, че привличането на инженерите на Optimus Ride към екипа на доставчика ще помогне за "ускоряване на развитието” на компанията към пазара на системи за подпомагане на водачите.

„Докато напредъкът в автономността продължава, видяхме възможност да привлечем допълнителен опит в подкрепа на текущите програми, както и бъдещите нужди на клиентите“, посочва О’Хара.

Optimus Ride е развил "много добри отношения" с Magna, които са довели до ползотворни разговори между компаниите през втората половина на 2021 г., споделя от своя страна Харингтън.

„Чрез тези разговори стана ясно, че това е най-добрият път за всички заинтересовани страни в компанията“, посочва той.

Magna  се нарежда на 4-то място в класацията на Automotive News за най-големите доставчици на автомобилни компоненти в света с приходи от продажба от 32,6 милиарда долара през 2020 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още