Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Македония ще произвежда електромобили

Първият проект на BB Classic Cars е превърщане на Zastava 750 в електромобил

Македония ще произвежда електромобили

Снимка: BB Classic Cars

Македонската компания BB Classic Cars възнамерява да започне производството на собствен електромобил. Това ще стане с помощта на държавен фонд за иновации, насочен съм екологичните технологии. В момента компанията възстановя стари автомобили, като ги оборудва с електрически задвижващи агрегати.

И докато Северна Македония се надява да бъде приета в ЕС, властите не забравят, че в съюза през 2020 г. влизат по-строги екологични изисквания към новите автомобили. Затова и местните власти планират въвеждането на субсидии за покупка на превозни средства с по-ниски или нулеви вредни емисии.

Първият проект на BB Classic Cars е да превърна Zastava 750 (в основата на този модел е Fiat 600) в електромобил. Оригиналният автомобил е произведен в Крагуевац по времето на бивша Югославия и се ползва с огромна популярност в страната.

Преобразуването на старата "Застава" в кола с електрическо задвижване става с помощта на двигатели, произведени от Kessler, която има завод в Северна Македония. Според директора на BB Classic Cars  Миодраг Китановски електромоторите на Kessler имат огромен потенциал, но въпреки това максималната скорост на колите е ограничена на 120 км/ч.

Какви са характеритистиките на електромобила вижте в продължението на материала в Automedia.bg!

По статията работиха: Automedia.bg, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

4
 
16
 
3
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Добруджа и Тракия няма ли да произвеждат нещо. Няма такава държава Македония.... То и Северна Македония няма да има ама нека посърбени те българи да си измислят още държава и история
8
 
25
 
2
преди 3 седмици
В миналото Заставата беше известна с това, че Заставаше - и повече не мърдаше.
6
 
31
 
1
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
този материал сигурно е неделна закачка някаква с македония и мащаба на македонското автомобило производство :))) ... тези сладури възстановяват автомобили , сменят амортесьори и тапицерия ... ако това е критерий за производство един куп български автотенекеджийници в комплект с гаражи за ремонт на ходова част и двигатели могат да претендират за същото :)))

Още от Новини
Renault и Jianling правят съвместно дружество за електромобили в Китай