IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Македония ще произвежда електромобили

Първият проект на BB Classic Cars е превърщане на Zastava 750 в електромобил

16:53 | 23.06.19 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;BB Classic Cars</p>

Снимка: BB Classic Cars

Македонската компания BB Classic Cars възнамерява да започне производството на собствен електромобил. Това ще стане с помощта на държавен фонд за иновации, насочен съм екологичните технологии. В момента компанията възстановя стари автомобили, като ги оборудва с електрически задвижващи агрегати.

И докато Северна Македония се надява да бъде приета в ЕС, властите не забравят, че в съюза през 2020 г. влизат по-строги екологични изисквания към новите автомобили. Затова и местните власти планират въвеждането на субсидии за покупка на превозни средства с по-ниски или нулеви вредни емисии.

Първият проект на BB Classic Cars е да превърна Zastava 750 (в основата на този модел е Fiat 600) в електромобил. Оригиналният автомобил е произведен в Крагуевац по времето на бивша Югославия и се ползва с огромна популярност в страната.

Преобразуването на старата "Застава" в кола с електрическо задвижване става с помощта на двигатели, произведени от Kessler, която има завод в Северна Македония. Според директора на BB Classic Cars  Миодраг Китановски електромоторите на Kessler имат огромен потенциал, но въпреки това максималната скорост на колите е ограничена на 120 км/ч.

Какви са характеритистиките на електромобила вижте в продължението на материала в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

3
rate up comment 16 rate down comment 4
stiano
преди 4 години
Добруджа и Тракия няма ли да произвеждат нещо. Няма такава държава Македония.... То и Северна Македония няма да има ама нека посърбени те българи да си измислят още държава и история
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 25 rate down comment 8
Sakamano
преди 4 години
В миналото Заставата беше известна с това, че Заставаше - и повече не мърдаше.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 31 rate down comment 6
zelka007
преди 4 години
този материал сигурно е неделна закачка някаква с македония и мащаба на македонското автомобило производство :))) ... тези сладури възстановяват автомобили , сменят амортесьори и тапицерия ... ако това е критерий за производство един куп български автотенекеджийници в комплект с гаражи за ремонт на ходова част и двигатели могат да претендират за същото :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още