Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Mazda изтегля 640 хил. автомобила за проверка

Компанията ще изтегли 230 хил. превозни средства от пазара в Япония и още 410 хил. коли от останалите пазари, в това число и САЩ

Mazda изтегля 640 хил. автомобила за проверка

Снимка: Ройтерс

Японският автомобилен концерн Mazda Motor Corp обяви в четвъртък, че ще изтегли от пазара 640 хил. свои автомобила за допълнителна проверка поради проблеми с клапанните пружини на двигателите на своите дизелови коли, съобщава Ройтерс. 

Още по темата

Компанията ще изтегли 230 хил. превозни средства от пазара в Япония и още 410 хил. коли от останалите пазари, в това число и САЩ, където Mazda не продава дизелови модели.

Решението на японския концерн идва само седмица, след като местният конкурент Subaru Corp обяви, че ще направи сервизна акция на 400 хил. свои автомобила в глобален мащаб, за да поправи производствен недостатък в същите пружини на клапаните на двигателите. Разходите по операциите ще се отрази съществено на годишната печалба и на двете компании.

Японските автомобилни производители напоследък срещат все по-често проблеми, свързани с качеството на производството, вариращи от дефектни компоненти до тестови грешки, които увеличават разходите и пораждат въпроси за качествения контрол.

В края на лятото Mazda, Suzuki и Yamaha признаха, че са извършили неправилно тестовете си за икономия на горивото и вредните емисии на своите превозни средства, след което са предали непълна информация на властите.

Малко преди това бяха разкрити подобни фалшификации и при други две компании – Subaru и Nissan.

Японското министерство на транспорта обяви през август, че ще проучи изготвените доклади и ще предприеме съответните мерки спрямо нарушителите.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
General Motors отново се сблъсква с проблем с горящи батерии