IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

McLaren и Ferrari ще се състезават и на Олимпиадата в Сочи

Компаниите участват в разработката на шейните на отборите по бобслей на Великобритания и Италия

09:55 | 12.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: <em>Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Сезонът във Формула 1 все още не е започнал, но два от най-силните тимове в надпреварата ще имат възможност да се изправят един срещу друг. Това обаче няма да стане на пистата, а на улея за бобслей на зимните олимпийски игри в Сочи, съобщава изданието gizmodo.co.uk.

Олимпийският тим на Великобритания ще излезе на старт с бобслей, разработен с непосредственото участие на специалистите от McLaren Applied Technologies, което е подразделение на компанията за производство на спортни автомобили. Инженерите лично са проектирали аеродинамиката на шейната.

В същото време, експерти на Ferrari, в сътрудничество с Националния олимпийски комитет на страната, са разработили шейната на италианските бобслеисти. Любопитното е, че инженерите на компанията са помагали още на състезателите с шейни, на сноубордистите и скиорите на Италия за създаване на по-ефективна екипировка.

Освен Ferrari и McLaren, в Сочи ще участва и друг автомобилен гигант – BMW. Американското подразделение на баварската компания е помагало за създаването на бослея на американския национален отбор.

Още снимки разгледайте в публикацията на Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още