IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

McLaren планира да емитира нов дълг в размер на 620 млн. долара

Новата емисия облигации цели да подкрепи компанията, която се възстановява от негативните ефекти на коронавируса

22:26 | 19.07.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

McLaren Finance PLC планира да набере 620 милиона долара в емисия облигации, засилвайки финансирането си, докато се опитва да възстанови от загубите, причинени от разпространението на коронавируса през 2020 г., съобщава Bloomberg.

Производителят на суперавтомобили, който се стреми да рефинансира съществуващи облигации и да укрепи балансите си с допълнителен дълг, ще проведе презентации пред инвеститорите за новото финансиране в понеделник. 

Емитирането на облигации е предхождано от 760-те милиона долара, набрани от инвеститори, включително от суверенния фонд на Саудитска Арабия, докато McLaren се опитва да се възстанови от пандемията.

В началото на годината компанията обяви, че пуска в продажба своя първи хибриден модел, който отделя толкова емисии, колкото стандартен хечбек хибрид. Artura дебютира на пазара при начална цена от 185 500 паунда (258 000 долара), като предлага пробег от 30 километра само на електричество, посочва главният изпълнителен директор на McLaren Майк Флеуит.

Производителят очаква новият автомобил да представлява около една трета от продажбите му занапред.

В края на 2020 г. концернът продаде миноритарен дял в своя отбор във Формула 1 на консорциум от базирани в САЩ инвеститори в рамките на сделка, която оцени британската компания на 560 млн. паунда (740,49 млн. долара).

По данни на Sky News първоначално консорциумът придобива 15% дял в McLaren Racing, а до края на 2022 г. той ще нарасне до 33%.

McLaren ще проведе няколко срещи до 22 юли за осъществяване на новото финансиране, което ще бъде ръководено от Goldman Sachs Group Inc. и HSBC Holdings Plc, както и Националната банка на Бахрейн.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още