IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мениджър от BMW ще бъде новият главен изпълнителен директор на Audi

Маркус Дюсман e отговорен за снабдяването и мрежата на доставки в BMW

10:18 | 24.07.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Маркус Дюсман. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Маркус Дюсман. Снимка: Архив Ройтерс

Германският производител на автомобили Volkswagen е наела Маркус Дюсман - директора, отговорен за снабдяване и мрежа на доставки в BMW, за поста главен изпълнителен директор на Audi, съобщава Ройтерс, позовавайки се на германския ежедневник Handelsblatt.

Цитирайки източници, близки до групата Volkswagen, Handelsblatt твърди, че Audi иска Дюсман да започне възможно най-скоро.

Заради конкурентна клауза в договора си обаче Дюсман може да не успее да заеме поста поне в следващите шест месеца, коментира Handelsblatt.

BMW заяви в понеделник, че Дюсман, който е отговорен за снабдяването и мрежата на доставки от октомври 2016 г. насам, ще напусне компанията по лични причини, съобщава още германската медия.

Audi е в процес на издирване на нов главен изпълнителен директор, след като освободи Руперт Щадлер след ареста му в средата на юни като част от по-широко разследване, свързано с манипулирането на вредните емисии от луксозната марка, която е част от Volkswagen Group.

Audi назначи шефа си на продажбите и маркетинга Брам Схот за временно изпълняващ длъжността, след като Щадлер бе задържан.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:06 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още