IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мениджъри на BMW влизат в затвора в Южна Корея

Те са фалшифицирали резултатите на нивата на вредни емисии на двигатели на коли на марката

18:24 | 11.01.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Шестима ръководители на представителството на BMW в Южна Корея бяха обявени за виновни във фалшификации на резултатите на нивата на вредни емисии на двигатели на марката, предлагани на местния пазар, предава Automedia.bg, като се позовава на местни медии. Те ще прекарат в затвора между 8 и 10 месеца.

Баварският производител има сериозни проблеми в Южна Корея, след като през декември срещу него беше образувано дело заради самозапалващи се автомобили с дизелови двигатели. Заради него BMW бе принуден да организира нова сервизна акция и ще трябва да плати огромна глоба.

Паралелно с това в Сеул тече и дело за фалшификация на отчетите от тестовете за нивата на вредни емисии на двигателите. Съдът призна шестима бивши и действащи ръководители на BMW Korea за виновни, че от 2011 г. досега са продали 29 000 автомобила с фалшиви екологични сертификати. Трима от обвинените бяха транспортирани директно от съдебната зала в затвора, където ще прекарат между 8 и 10 месеца. Другите ги чака същото, като присъдите им ще влязат в сила от началото на следващия месец. Освен това компанията BMW Korea като юридическо лице ще плати глоба в размер на 14,5 млрд. вони (13 млн. долара).

Още по тази и друга тема от света на автомобилите прочетете в Automedia.bg.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още