IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mercedes-Benz представи G-Class за над половин милион лева

Дебютът на автомобилите ще е по време на автосалона във Франкфурт

22:58 | 04.09.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Mercedes-Benz</em></p>

Снимка: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz представи две нови версии на всъдеходите си G63 и G65, които са получили името Exclusive Edition. Дебютът на автомобилите ще се състои по време на автосалона във Франкфурт, като цената на по-скъпия е 287 658 евро (над 560 хил. лв.), докато по-достъпният струва 163 125 евро.

Всъдеходите са получили долна част на каросерията от неръждаема стомана, както и специални 21-цолови джанти от лека сплав. За оформлението на интериора са използвани кожа Nappa, както и специални елементи от карбон. В салона са поставени спортни седалки, нов приборен панел и специален волан от AMG Performance.

Версията Mercedes-AMG G65 е оборудвана с 6,0-литров V12 с две турбини, развиващ 630 к.с. и 1000 Нм. С този двигател машината ускорява от 0 до 100 км/ч само за 5,3 секунди, а максималната скорост е 230 км/ч.

По-слабият вариант – Mercedes-AMG G63, разчита на 5,5-литров V8 двигател, чиято мощност е 571 к.с., а максималният въртящ момент достига 750 Нм. В случая ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6,1 секунди.

Очакванията са това да бъдат две от последните версии на G-Class, тъй като на автосалона в Детройт през януари Mercedes-Benz ще представи напълно новото поколение на всъдехода. То е изградено на нова платформа, благодарение на която ще свали около 400 кг от теглото си, без на практика да променя познатия си дизайн.

Новият Gelandewagen ще получи модернизиран 4,0-литров V8 Biturbo двигател, чиято мощност ще варира от 470 до 600 к.с. В гамата на модели ще има и по-слаби бензинови мотори, развиващи до 360 к.с. Най-мощната дизелова модификация ще развива 313 к.с.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
nobel
преди 6 години
И дори нямат вариант за хибрид или само електричество. Въпреки разнообразието о бензинови и дизелови мотори, които предлагат. А има хора, които твърдят, че двигателите с вътрешно горене скоро щели да бъдат забранени. Очевидно производителите на автомобили не мислят точно така. Щом продължават да разработват съвсем нови модели, в които електрозадвижването не е включено дори като опция.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още