IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mercedes пуска всъдеходна E-Class

Комбито All-Terrain ще се бори за клиенти с Audi A6 allroad

12:12 | 08.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Новото поколение на комбито E-Class. Снимка: Mercedes-Benz</p>

Новото поколение на комбито E-Class. Снимка: Mercedes-Benz

Само ден след дебюта на новото поколение на комбито Mercedes-Benz E-Class от компанията производител потвърдиха, че то ще се появи и във всъдеходна модификация.

"Подобен модел влиза в плановете ни от много години, като той ще представлява градска алтернатива на Mercedes GLE – призна главният инженер на E-Class Михаел Келц. – Факт е, че комбито ще отстъпва значително на стандартните SUV, но пък ще може да стигне по-далеч по неравен терен от стандартния модел."

Модификацията ще получи добавка All-Terrain към името си и ще дебютира пред публика на автосалона в Париж през октомври. Основният конкурент на всъдеходното комби ще бъде ползващото се със сериозна популярност Audi A6 allroad.

Бъдещият Mercedes E-Class All-Terrain ще се различава от стандартното комби с новите си брони, допълнителната облицовка на джантите и редица други уникални елементи. Високопроходимият автомобил ще получи защита на долната част и пневматично окачване с регулируем пътен просвет.

Модификацията ще разчита на двигателите от стандартния модел. Това са 3 дизела – два 2,0-литрови със 150 и 192 к.с., както и 3,0-литров с 258 к.с. Бензиновите мотори също са 3 на брой – 2,0-литрови със 184 и 211 к.с, както и 3,5-литров V6 с 333 к.с.

Продажбите на всъдеходното комби на Mercedes ще стартират в средата на 2017 г., като се предвижда основният му пазар да бъде Европа. В САЩ моделът няма да бъде предлаган.

Още за новото поколение E-Class - в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още