IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mitsubishi очаква годишна загуба заради скандала с манипулираните тестове

От компанията отказаха да коментират и да дадат по-точна прогноза за очакваната загуба

10:15 | 21.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Японската автомобилна компания Mitsubishi Motors очаква да приключи финансовата година на загуба след скандала с манипулираните тестове за разход на гориво, съпроводени с разходи за компенсации на клиентите и по-слаби продажби, съобщава Ройтерс, позовавайки се на агенция Kyodo.

Миналата седмица автомобилният производител обяви, че ще плати компенсация за около 600 млн. долара на собствениците на четири модела превозни средства, при които бяха разкрити манипулирани тестове за икономии на гориво.

От компанията отказаха да коментират информацията, която агенцията съобщава, без да разкрива източниците си.

Mitsubishi призна, че са били манипулирани тестовете за разходи на гориво на 625 хил. превозни средства, включително два модела, произведени за Nissan Motor. Компанията заяви, че неправилни изчисления за изразходваното гориво са били използвани при девет други модела. 

Заради скандала Nissan от своя страна обяви плановете си да поеме една трета от контролния пакет акции на автомобилния производител. В същото време японското правителство обяви, че продажбите на автомобили с погрешни данни за разхода на гориво могат да продължат. 

Правителствени тестове показаха, че икономията на гориво е средно с 11% по-ниска в сравнение с рекламираните нива, но от транспортното министерство обявиха, че това няма да доведе до промяна в класификацията на превозните средства.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:51 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още