IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mitsubishi отчете разочароващи финансови резултати след спад в продажбите

Автомобилният производител отчете най-голямата си оперативна загуба след тази, отбелязана през тримесечието между юли и септември 2016 г.

16:18 | 31.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Getty</em></p>

Източник: Getty

Mitsubishi Motors отчете изненадваща оперативна загуба за третото тримесечие в петък, като това са най-лошите тримесечни резултати на компанията за повече от три години, засегнати от намаляващите продажби в Китай, Япония и Югоизточна Азия, както и от по-силната йена, съобщава Ройтерс.

Японският производител на автомобили отчете оперативна загуба от 6,6 млрд. йени (60,2 млн. долара) за тримесечието от октомври до декември, като не успя да отговори на средната прогноза за печалба от 11,6 млрд. йени въз основа на оценки на анализатори, съставени от Refinitiv.
 
Това е най-голямата загуба, отчитана от компанията, след тази през тримесечието между юли и септември 2016 г. Mitsubishi запазва и по-ранната си прогноза за 73% спад на целогодишната оперативна печалба до 30 млрд. йени през годината до март.
 
Нетната загуба на автомобилния производител за завършилото тримесечие достигна 14,4 млрд. йени. Спадът в тримесечните продажби беше най-голям в Китай и в Япония, като те се понижиха и в държавите от Асоциацията на страните от Югоизточна Азия - Индонезия, Малайзия, Филипините, Сингапур и Тайланд, Бруней, Мианмар, Камбоджа, Лаос и Виетнам. В световен мащаб това доведе до 16-процентен спад в продажбите на автомобилите на компанията до 320 000 броя.
 
От производителя заявиха, че ще остави част от офисите си в Китай затворени до 9 февруари, заради разпространението на коронавируса в цялата страна и извън нея.

Mitsubishi, Renault и Nissan, заявиха в четвъртък, че за тях не съществува "друг вариант", освен драстично да подобрят съвместните си операции, за да останат конкурентоспособни в бързо променящата се в глобален план автомобилна индустрия.

 

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още