Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Mitsubishi отчете разочароващи финансови резултати след спад в продажбите

Автомобилният производител отчете най-голямата си оперативна загуба след тази, отбелязана през тримесечието между юли и септември 2016 г.

Mitsubishi отчете разочароващи финансови резултати след спад в продажбите

Източник: Getty

Mitsubishi Motors отчете изненадваща оперативна загуба за третото тримесечие в петък, като това са най-лошите тримесечни резултати на компанията за повече от три години, засегнати от намаляващите продажби в Китай, Япония и Югоизточна Азия, както и от по-силната йена, съобщава Ройтерс.

Японският производител на автомобили отчете оперативна загуба от 6,6 млрд. йени (60,2 млн. долара) за тримесечието от октомври до декември, като не успя да отговори на средната прогноза за печалба от 11,6 млрд. йени въз основа на оценки на анализатори, съставени от Refinitiv.
Още по темата
 
Това е най-голямата загуба, отчитана от компанията, след тази през тримесечието между юли и септември 2016 г. Mitsubishi запазва и по-ранната си прогноза за 73% спад на целогодишната оперативна печалба до 30 млрд. йени през годината до март.
 
Нетната загуба на автомобилния производител за завършилото тримесечие достигна 14,4 млрд. йени. Спадът в тримесечните продажби беше най-голям в Китай и в Япония, като те се понижиха и в държавите от Асоциацията на страните от Югоизточна Азия - Индонезия, Малайзия, Филипините, Сингапур и Тайланд, Бруней, Мианмар, Камбоджа, Лаос и Виетнам. В световен мащаб това доведе до 16-процентен спад в продажбите на автомобилите на компанията до 320 000 броя.
 
От производителя заявиха, че ще остави част от офисите си в Китай затворени до 9 февруари, заради разпространението на коронавируса в цялата страна и извън нея.

Mitsubishi, Renault и Nissan, заявиха в четвъртък, че за тях не съществува "друг вариант", освен драстично да подобрят съвместните си операции, за да останат конкурентоспособни в бързо променящата се в глобален план автомобилна индустрия.

 

 

 

 

По статията работиха: Десислава Йорданова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Автомобилният сектор променя стратегията си за запасите заради дефицита на чипове