IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mitsubishi планира да се раздели с 500-600 служители

Компанията иска да свие разходите си заради коронакризата

10:20 | 26.09.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Toru Hanai/Bloomberg</em></p>

Снимка: Toru Hanai/Bloomberg

Mitsubishi Motors ще потърси 500-600 служители, предимно от мениджмънта си, които да се пенсионират доброволно. Идеята е това да се случи в Япония от средата на ноември, а ходът има за цел да свие разходите на компанията, твърдят двама източници на Ройтерс, запознати с въпроса.

Очаква се автомобилната компания да отчете нетна загуба в размер на 360 млрд. йени за фискалната година до март 2021 г., тъй като е засегната от спада на продажбите заради коронавирусната пандемия.

Mitsubishi вече изпълнява план за съкращаване на 20% от постоянните разходи за две години чрез нямаляване на работната сила, свиване на производството и други стъпки.

Компанията планира да поиска доброволно пенсиониране от мениджърите над 45-годишна възраст, повечето от които работят в нейната централа в Япония, както и в други звена, като завода Okazaki в префектура Айчи и завода Mizuhima в Окаяма, допълват източниците.

Говорител на компанията е отказал да коментира въпроса.

Кризата с коронавируса влоши условията в компанията, която още преди това се сблъска със спад в продажбите на най-големите си пазари – Китай и Югоизточна Азия. Те носят около една четвърт от приходите ѝ от продажби.

Като част от плана си за преструктуриране, Mitsubishi заяви, че ще спре да прави кросоувъра Pajero SUV през следващата година и ще затвори завода си в Япония, който произвежда автомобила.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още