IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Model 3 на Tesla получи максимална оценка 5 звезди за безопасност

Оценката на американската администрация за безопасност на движението по пътищата дава информация за защитата на автомобила при катастрофа и преобръщане

17:28 | 20.09.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Луксозният електрически седан на американската компания Tesla Model 3 получи оценка 5 звезди от американската Национална администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA) след направени тестове, съобщава Ройтерс.

Агенцията вече проведе разследване заради поредицата от катастрофи, в които бяха замесени други модели на Tesla, пораждайки въпроси относно правилното функционирана не системата за автопилот при въпросните електромобили.

NHTSA стартира програмата за оценяване през 1993 г., като двата предишни модела на Tesla – Model X и Model S също получина най-високия рейтинг.  

Оценката дава информация за защитата на автомобила при катастрофа и преобръщане.

Способността на Tesla да реализира своите производствени цели при седаните от Model 3 оказа влияние върху акциите на компанията в миналото, която по-рано призна, че има затруднения при доставките и обеща да се ускори производствения процес.

През изминалата седмица главният изпълнителен директор Илон Мъск заяви, че клиентите ще трябва да почакат малко повече, тъй като обема на доставките значително се е повишил.

Tesla се опитва да се справи с проблемите при производството на Model 3, след като не успя да изпълни някои от целите си. Компанията премахна част от цветовите опции за автомобилите си, опростявайки по този начин производството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 4
Sokratus
преди 5 години
Още малко реклама за Tesla:Един малък самолет е кацнал на автомобиелн път почти директно върху една Tesla Model X и собственика, казва, че колата му е спасила живота и на другите пасажери в колата!Ейц, ейц, ейц
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още