IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Model 3 ще е много мощна кола

Двигателят на електромобила ще развива 435 к.с.

17:53 | 01.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Tesla</em></p>

Снимка: Tesla

Най-достъпният електромобил на Tesla Motors – американския производител на електрически коли, Model 3, ще получи двигател с мощност 435 к.с. Това е повече, отколкото развива 3,0-литровият туин-турбо мотор на седана BMW M3, съобщава изданието Electric, което се позовава на свои източници. 

Изданието публикува снимки на новия мотор за Model 3 с максимална мощност 320 киловата (435 к.с.). По думите на източника на Electric преобразователят е разработен от инженерите от Tesla практически от нулата. Те са успели да намалят теглото на компонентите с ¼, което позволява значително поевтиняване на производството.

По време на премиерата на най-достъпния модел на Tesla изпълнителният директор на компанията Илон Мъск обяви, че в най-бавната си версия той ще ускорява от 0 до 96 км/ч (60 мили) за по-малко от 6 секунди. Топ-вариантът с опционалния режим Ludicrous Mode ще прави това за около 4 секунди.

Само с едно зареждане Tesla Model 3 ще преминава около 350-400 км. Очаква се до края на месеца работата върху електромобила да бъде завършена напълно, а неговите продажби да стартират в началото на 2017 г. До момента в Tesla Motors са получили около 400 000 заявки за машината, чиято цена ще стартира от 35 000 долара.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg!
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:56 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още