IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mониторингът на пътниците става задължителен

Целта е да се предотврати забравянето на деца на задната седалка

21:00 | 05.09.19 г. 2
Автор - снимка
Създател
Mониторингът на пътниците става задължителен

В последните години редица автомобилни брандове въведоха технология за мониторинг на пътниците на задната седалка. Сега тя ще стане много по-широко разпространена, защото Асоциацията на световните автомобилни производители се ангажираха да направят технологията стандартна на практика за "всички леки и лекотоварни автомобили" до 2025 г.

Сред производителите на автомобили, които обявиха намерението си да въведат система за контрол на присъствието на пътниците на задната седалка, са Alfa Romeo, Honda, Audi, BMW, Fiat Chrysler Automobiles, Ford, GM, Hyundai, Jaguar Land Rover, Kia, Maserati, Mazda, Mercedes, Mitsubishi, Nissan, Porsche, Subaru, Toyota, Volkswagen и Volvo. Това е огромна коалиция и всеки производител ще получи свободата да внедрява системата когато реши, но не по късно от 2025 г.

Какво ще включват разработките вижте в целия материал в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 1
Petar2015
преди 4 години
Поредната ненужна глупост. Следващата стъпка е да сложат задължителна блокировка на отварянето на прозорците, ако пепелникът е пълен (за да се намали замърсяването на околната среда).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 7
majnata
преди 4 години
поредната идиотия ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още